Ресторанот Pastel Wine & Dine е модерен ресторан во центарот на Скопје, со посебен фокус на љубителите на вкусна храна и убаво вино. Нудиме современ урбан пристап во гастрономијата, односно нашата храна претставува фузија на искуство од традиционални и стари рецепти од Франција и Италија споени со нови и модерни техники на готвење. Според квалитетот на храната, специфичните вкусови и одбраните вина, во овој момент ресторанот Pastel Wine & Dine е можеби единственото место во Скопје каде што ќе доживеете кулинарско искуство како во еден модерен бутик ресторан лоциран во некоја од најголемите светски гастрономски метрополи, а сепак по сосема пристојни цени (погледнете го менито за повеќе детали).Ентериерот на Pastel Wine & Dine е уреден во топли бои на природно дрво, чоколадо и есенски црвени листови, со модерен дизајн, со елементи кои потсетуваат на Ајфеловата кула во Париз. Ресторанот има и тераса која е заградена со зеленило и цвеќиња, во која ќе го почувствувате и секојдневниот ритамот на градот.Елена Сотирова

Chef

Елена е досега најспремниот ученик на шеф Влатко Огненовски и работат како тим во последните три години. Ја одликуваат особена дисциплина во кујната, со внимение на секој детаљ при изработката на јадењата. Нејзина најнова област на специјализација е т.н. крио кујна, каде што јадењата се подготвуваат со течен азот на температура од -200⁰C.

Влатко Огненовски

Master Chef

Главниот готвач и менаџер на ресторанот е шеф Влатко Огненовски. Шеф Влатко Огненовски е веројатно најдобриот македонски готвач, кој што своето искуство и образование го има стекнато со 8 годишна работа заедно со шеф Дучо Лоренцини (Duccio Lorenzini) и Лука Черетани (Luca Cerretani) од Тоскана. Има работено во Прага, Париз, Њујорк, Порторико, Барбадос, Мексико, Бермудски острови, Куба, Лаос, Камбоџа, Тајланд и Швајцарија. Автор е на книгата Модерна македонска кујна.

Игор Стојановски

Pastry Chef

Игор Стојановски е главен готвач за пецива и слатки (Pastry Chef) со работно искуство од над 25 години. Игор Стојановски потекнува од фамилија каде производството на лебови, пецива и слатките се правело неколку генерации наназад. Во делот на слаткарството, Стојановски ги има учено најсовремените техники од Jurgen Koens, кој е најпознатиот холандски шеф од оваа област, кој бил и шеф светски првак во областа на слаткарството. Во делот на десерти базирани на чоколадо, Игор Стојановски е ученик на еден од најдобрите светски мајстори за чоколадо, белгискиот шеф Marc Paquet.

Влатко Огненовски

Master Chef

Главниот готвач и менаџер на ресторанот е шеф Влатко Огненовски. Шеф Влатко Огненовски е веројатно најдобриот македонски готвач, кој што своето искуство и образование го има стекнато со 8 годишна работа заедно со шеф Дучо Лоренцини (Duccio Lorenzini) и Лука Черетани (Luca Cerretani) од Тоскана. Има работено во Прага, Париз, Њујорк, Порторико, Барбадос, Мексико, Бермудски острови, Куба, Лаос, Камбоџа, Тајланд и Швајцарија. Автор е на книгата Модерна македонска кујна.


Игор Стојановски

Pastry Chef

Игор Стојановски е главен готвач за пецива и слатки (Pastry Chef) со работно искуство од над 25 години. Игор Стојановски потекнува од фамилија каде производството на лебови, пецива и слатките се правело неколку генерации наназад. Во делот на слаткарството, Стојановски ги има учено најсовремените техники од Jurgen Koens, кој е најпознатиот холандски шеф од оваа област, кој бил и шеф светски првак во областа на слаткарството. Во делот на десерти базирани на чоколадо, Игор Стојановски е ученик на еден од најдобрите светски мајстори за чоколадо, белгискиот шеф Marc Paquet.


Елена Сотирова

Chef

Елена е досега најспремниот ученик на шеф Влатко Огненовски и работат како тим во последните три години. Ја одликуваат особена дисциплина во кујната, со внимение на секој детаљ при изработката на јадењата. Нејзина најнова област на специјализација е т.н. крио кујна, каде што јадењата се подготвуваат со течен азот на температура од -200⁰C.
Ресторан Пастел

бул. Св. Климент Охридски 66, Скопје
(спроти театар Комедија)
од понеделник до сабота
* * *
Контакт со шеф Влатко Огненовски
070 407 575

Резервации на телефон
+389 (2) 321 4447 или +389 (72) 302 399

Со секоја резервација после 17:30 часот обезбеден бесплатен паркинг веднаш до ресторанот!


РЕЗЕРВИРАЈ


Вашето Име и Презиме*

Вашиот Email*

Вашиот телефон

Опис на Вашата резервација (ден, час, особи,...)